New Yorks kultur

Kulturen i staden som kallas the Big Apple bygger på alla människor från jordens alla hörn som på något sätt har påverkat staden. Allt ifrån vilka byggnader du bör besöka när du är där till vilka museer som är värda att se och vilka föreställningar du måste leta biljetter till. New York är en stad med mycket att erbjuda varav det mesta är baserat på hur staden ser ut och hur den kom till att bli vad den är idag. Häng med för att läsa mer om den fantastiska och unika kultur som New York erbjuder, en upplevelse du aldrig kommer glömma.

  • New Yorks människor
  • En unik upplevelse

New Yorks kultur

I över fyra århundraden har invandrare från hela världen kommit till New York, vissa stannar och vissa flyttar vidare. New Yorkers har fört sina traditioner med sig från hela världen. De firar deras gemensamma förflutna på kulturella platser, prestationscenter, museer, parader och festivaler året runt. Många fascinerande New York kulturella platser erbjuder dig möjlighet att lära dig mer om New York:s arv och bekanta dig med många andra. Tenement Museum och East Village / Lower East Side Historic District ger dig syn på hur livet var för den tidigare generationen av New York. Ytterligare kan du utforska traditionerna av irländska, italienska, slovakiska och walesiska invandrare vid Slate Valley Museum.

Musik är det universella språket och två av Hunterbergs populära sommarfestivaler tyska alperfestivalen och internationella keltiska festivalen är omedelbara kulturella fördjupningar till musik, mat och traditionella levnadssätt. På Long Island, den långvariga skotska festivalen och spelen, och årliga Tartan Day Parade, är stora evenemang för säckpipmusik. Eller kanske vill du delta i den årliga Native American Dance & Music Festival på Ganondagan State Historic Site i Victor. Dessa festivaler i New York kombinerar musik med det kulturella arv New York har och är ett bra tillfälle för besökare att ta del av kulturen och samtidigt njuta av musik.

Tidiga New York och det nya

Kulturen i New York City återspeglas i sin storlek och etniska mångfald. Många amerikanska kulturrörelser uppstod först i staden. I Harlem etablerades bland annat den afroamerikanska renässansen i USA. Ett stort antal italienska invandrare, italienska amerikaner och judar emigrerade också till New York under hela det tjugonde århundradet, vilket väsentligt påverkar kulturen och bilden av New York. Amerikansk modern dans utvecklades i New York i början av 1900-talet. Staden var den främsta platsen för jazz på 1940-talet, expressionism på 1950-talet och hem till hiphop, punkrock och Beat Generation. New York är ett viktigt centrum för musik, film, teater, dans och bildkonst.

När man tänker på superhjältar vad tänker man på då? New York: staden där serieböcker och superhjälte kulturen har sin grund. Den amerikanska tecknade boken uppfanns i New York i början av 1930-talet som ett sätt att billigt ompaketera och sälja tidningsremsor som också upplevde sin stora period av kreativ tillväxt och utveckling under de första decennierna av 20-talet. Invandrarkulturen i staden var det centrala ämnet och inspirationen till serier från Hogans Ally, The Yellow Kid, The Katzenjammer Kids. Idag har aldrig serieböcker varit så populära och det är även många filmer som utspelar sig i New York pga. av dess fantastiska kultur.

Sammanfattning av New Yorks kultur

Alla ställen du besöker kommer på ett eller annat sätt att influera dig med kultur och traditioner. Sedan 1700-talet, när den grundades som en holländsk handelspost har New York varit ett handelscentrum och en av de viktigaste portarna för invandring till Förenta staterna. Förutom att vara huvudstad i finans och lag i USA, är New York ett centrum för den kreativa industrin: bland annat mode, design, konst och reklam. New York är en stad med unik kultur, något du bara måste uppleva för att förstå. Idag lever staden upp till detta med hjälp av dess arv och unika kultur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *